ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΟΛΟΜΕΛΕΙΑΣ (27/6)

Η Συντονιστική Επιτροπή της Ολομέλειας των Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδος, η οποία συνεδρίασε έκτακτα στις 27-6-2022, μέσω τηλεδιάσκεψης, εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση:

1. Η Συντονιστική Επιτροπή, στα πλαίσια της από 2.4.2022 απόφασης της Ολομέλειας για την κατάργηση, άλλως, τροποποίηση της παρ. 6 του άρθρου 187 ΠΚ αποφάσισε να εισηγηθεί στα Διοικητικά συμβούλια των Δικηγορικών Συλλόγων της Χώρας τη συνέχιση της στοχευμένης αποχής των μελών τους από ποινικές δίκες πρώτου βαθμού, στις οποίες υπάρχει κατηγορία για παράβαση του άρθρου 187 ΠΚ, πλημμεληματικού ή κακουργηματικού χαρακτήρα, μέχρι και 31.7.2022. Εξαιρούνται παραγραφές και υποθέσεις, όπου συμπληρώνεται το ανώτατο όριο κράτησης.

2. Η Συντονιστική Επιτροπή μετά τις νομοτεχνικές βελτιώσεις που επήλθαν στο άρθρο 349 ΚΠΔ, το οποίο ψηφίστηκε ήδη από τη Βουλή, αποφάσισε να προτείνει στα Διοικητικά Συμβούλια των Δικηγορικών Συλλόγων της Χώρας την αναστολή της από 13-6-2022 απόφασής της.

3. Αντιπροσωπεία της Ολομέλειας θα συναντηθεί την Τετάρτη 29-6-2022 με τον Αναπληρωτή Υπουργό Οικονομικών κ. Θ. Σκυλακάκη, προκειμένου να θέσει σε αυτόν ζέοντα ζητήματα του κλάδου όπως, η μείωση των φορολογικών συντελεστών, η κατάργηση άλλως η μείωση του ΦΠΑ στις δικαστηριακές υπηρεσίες, η επέκταση απαλλαγής των δικηγόρων από ΦΠΑ μέχρι του ποσού των 25.000 ευρώ, η κατάργηση του τέλους επιτηδεύματος, το ζήτημα των μεγαρόσημων, η άμεση πληρωμή των αποζημιώσεων νομικής βοήθειας που καθυστερούν υπέρμετρα μέχρι σήμερα.